Multiple Sclerose Centrum
Noord Nederland

Terug naar overzicht

Gezocht: Gezonde vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek naar Multiple Sclerosis

Waarom dit wetenschappelijk onderzoek? Bij dit wetenschappelijk onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) door de afdeling Nucleaire Geneeskunde en Medische Beeldvorming en de afdeling Neurologie wordt met behulp van een PET-scan gekeken naar myeline, de isolatielaag om zenuwen. De afbeeldingen van de hersenen van gezonde proefpersonen worden vergeleken met die van patiënten met de ziekte Multiple Sclerosis. Dit wetenschappelijk onderzoek is bedoeld om te kijken of we myeline kunnen afbeelden, waardoor we de effectiviteit van nieuwe behandelmethodes voor Multiple Sclerosis die gericht zijn op het herstellen van myeline beter en sneller kunnen vaststellen.
Wat houdt het in? Het wetenschappelijk onderzoek zal bestaan uit 1 bezoek aan het UMCG. Tijdens het wetenschappelijk onderzoek zullen een PET scan en een MRI scan van de hersenen worden gemaakt. Gedurende de PET scan zal bloed worden afgenomen uit een slagader in de pols. De scans zullen samen ongeveer twee dagdelen in beslag nemen.
Wanneer kunt u meedoen? U kunt meedoen aan het wetenschappelijk onderzoek als u 35 jaar of ouder bent, gezond bent en gemotiveerd bent om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek naar Multiple Sclerosis. In overleg met de onderzoeker zal worden bepaald of u voldoet aan de selectiecriteria.
Wilt U meer informatie? Neemt u dan contact op met de onderzoeker Kars van der Weijden via c.w.j.van.der.weijden@umcg.nl