Multiple Sclerose Centrum
Noord Nederland

Terug naar overzicht

Onze site

Door Nieske Brouwer

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een eigen website. Zo’n site zou je kunnen beschouwen als de moderne versie van het ouderwetse, creditcard-grote, visitekaartje. Anders dan alleen de summiere contact-informatie op het kartonnen visitekaartje, geeft een goede overzichtelijke website ook direct een heleboel relevante informatie of linkt je door naar andere sites, waarmee nieuwe werelden met nog veel meer achtergrondinformatie geopend kunnen worden. Het belang van een goede website en wat je allemaal niet te weten kan komen via zo’n site, direct of indirect gegoogeld, kan ik makkelijk illustreren.

Een tijdje geleden kwam de beroemde Amerikaanse actrice Selma Blair in het nieuws, omdat bij haar de diagnose MS was gesteld. Door dit nieuwsfeit was er een piek in het aantal bezoekers van de website van de landelijke MS stichting, omdat de fans van Selma Blair waarschijnlijk niet goed wisten wat MS was. Door mijn werk ben ik bekend met de ziekte MS, maar ík had nog nooit van Selma Blair gehoord. Ik googelde dus op Selma Blair en kwam zo op haar Wikipedia site. Haar foto bracht geen herkenning en ook de opsomming van de films waarin ze had gespeeld deed geen belletje rinkelen. Alleen de achternaam van haar ex-man kwam me bekend voor. Die was namelijk Zappa, en dat is tevens de naam van de hond van mijn zus en zwager. Hun hond kreeg de naam Zappa omdat zij fan zijn van de vader van de ex-man van Selma Blair, Frank Zappa.

Wanneer u deze column leest bevindt u zich al op de vernieuwde website van het Multiple Sclerose Centrum Noord Nederland. Misschien bent u er gekomen na een bericht in de ‘bladen’, waarin een artikel stond dat een BN-er de diagnose MS had gehad. Maar het zou ook kunnen dat u na een bezoek aan de huisarts of neuroloog bent gaan googelen. Ik hoop dat ons “visitekaartje” toegankelijk is en dat u hier de informatie over MS vindt die u zoekt in heldere, begrijpelijke taal. Maar tevens hoop ik dat we u via onze website duidelijk kunnen maken dat er bij het MS Centrum Noord Nederland vele mensen dagelijks met grote inzet MS patienten ondersteunen en dat enthousiaste onderzoekers met een enorme gedrevenheid de ziekte MS proberen te ontrafelen.