Multiple Sclerose Centrum
Noord Nederland

Terug naar overzicht

Rogier Hintzen-prijs voor dr. Susanne Kooistra

MS onderzoeker Susanne Kooistra, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en het MS Centrum Noord Nederland, ontving gisteren in Rotterdam de Rogier Hintzen Talent Award uit handen van de kinderen van Rogier.

In het juryrapport werd neurowetenschapper en moleculair celbioloog Susanne Kooistra omschreven als een bevlogen onderzoeker met oog voor detail. Daarbij is zij in haar onderzoeksgroep Moleculaire Neurobiologie een inspirator en verbinder. Haar doel is het ontrafelen van het mysterie MS, waarbij de focus ligt op een beter begrip van de rol van de lokale immuuncellen van de hersenen, de microglia, in het ziekteproces.
Susanne onderschrijft het motto van Rogier dat wetenschappelijk onderzoek dé route is naar een betere behandelingen van MS, en het fundamentele onderzoek waarbij Susanne betrokken is moet daar een bijdrage aan leveren.

Het MSCNN feliciteert Susanne met haar welverdiende prijs.

De Rogier Hintzen Talent Award is ingesteld ter nagedachtenis van de op 15 mei 2019 overleden neuroloog en immunoloog professor dr. Rogier Hintzen. Hij overleed op 56-jarige leeftijd, nog boordevol plannen voor nieuw onderzoek naar een betere behandeling van multiple sclerose.  De afdeling Neurologie van het Erasmus MC heeft in overleg met zijn vrouw en de Erasmus MC Foundation besloten om hem te eren met het instellen van de Rogier Hintzen Talent Award. Er is geld ingezameld om de prijs in totaal 12 jaar te kunnen uitreiken, de periode die Rogier nog werkzaam zou zijn geweest.