Multiple Sclerose Centrum
Noord Nederland

Terug naar overzicht

Sandra en Froukeline, MS verpleegkundigen in het Martini ziekenhuis

Met ingang van 2 januari zijn twee nieuwe MS verpleegkundigen werkzaam in het Martini Ziekenhuis. Jarenlang hebben de mensen met MS te maken gehad met MS verpleegkundige Marga Berghuis, nog altijd werkzaam aldaar, maar haar twee opvolgers worden momenteel ingewerkt om het stokje over te nemen.

Sandra Timpers en Froukeline Wiersema zijn beide ooit begonnen als verpleegkundige op de Neurologie afdeling van het Martini Ziekenhuis. Sandra heeft in dit ziekenhuis al verschillende banen gehad, waaronder hoofdpijnverpleegkundige. Begin dit jaar ziet ze naast de mensen met hoofdpijn ook mensen met MS.
Froukeline solliciteerde eind vorig jaar op deze baan. Zoals ze zelf aangeeft; ‘Ik zit nog in de leerfase’.

Beide hopen in de toekomst kennis te maken met de mensen met MS die worden behandeld door de neurologen van het Martini Ziekenhuis. Zij kunnen hulp bieden bij grote en kleine zaken, waarbij u moet denken aan het krijgen van begeleiding nadat de diagnose MS is gesteld, hulp bij medicatie, doorverwijzing naar paramedische hulp en informatie over hulpmiddelen en psychosociale zaken.

Via mail en telefoon zijn Sandra en Froukeline makkelijk bereikbaar en in de afgelopen drie maanden hebben ze al vele patiënten hulp kunnen bieden.

MSconsulent@mzh.nl

Tel secetariaat: 050-5245665