Multiple Sclerose Centrum
Noord Nederland

Terug naar overzicht

Even voorstellen: Naomi Dijksman

Donderdag 1 oktober begon Naomi Dijksman met haar eerste baan.
Naomi begon die dag haar carrière als research analiste in de groep van Wia Baron, waar ze voor een jaar is aangesteld op het project: ‘Verborgen virus veroorzaker MS?’ Dit project is een samenwerking tussen Wia Baron en Sander van Kasteren (Universiteit van Leiden).  Dit zogenaamde ‘Out of the Box’ project, gefinancierd door de MoveS en de Stichting MS Research, onderzoekt de rol van (virus geïnfecteerde) witte bloedcellen bij het ontstaan van MS. (link naar het project op de MSCNN site) Deze zomer rondde Naomi haar master Biomedical Sciences af aan de RUG en tijdens deze opleiding volgde ze een college van Wia Baron over de ziekte MS. MS was ook het onderwerp van haar afsluitende colloquium, waarbij ze werd begeleid door Uli Eisel.
‘In deze eerste maand word ik ingewerkt en leer ik nieuwe technieken, zoals het kweken van hersenweefselplakjes en primaire cellen . De eerste resultaten laten nog wel even op zich wachten en laten we hopen dat het positieve resultaten zijn’.

Naomi benadrukt: ‘het is lastig om met een nieuwe baan te beginnen tijdens de corona-tijd, maar ik heb zeker niet het gevoel dat mijn inwerkperiode er onder lijdt’. ‘Wel merk ik dat het lastig is om alle collega’s te leren kennen tijdens het werken in ‘shifts’. Vooraf kreeg ze te horen dat ze kwam te werken in een gezellige groep, maar dat heb ik in deze tijd helaas nog niet kunnen ondervinden.

Naomi wil haar studentenkamer graag verruilen voor een studio of appartementje in of om Groningen. Helaas is dat tot op heden nog niet gelukt. Is er een MSCNN website lezer met een gouden tip voor Naomi?